Zo word je gezonder


Zo word je gezonder

Zo word je gezonder en fitter op een e-bike

E-bikes maken fietsen toegankelijk voor vrijwel iedereen en bieden een uitstekende manier om fitter te worden, ook als je nooit eerder hebt gefietst.

E-bikes zijn bedoeld om het fietsen makkelijker te maken, maar dat betekent niet dat e-bikers 'valsspelen' of er minder fit van worden. Voor veel fietsers is het precies omgekeerd. Dankzij de ondersteuning die e-bikes bieden, kan nu iedereen op de fiets. Dus hoeveel of hoe weinig fietservaring je ook hebt, met een e-bike kun je gezonder en fitter worden. Met de trapondersteuning van de accu, precies wanneer het nodig hebt, kun je zoveel inspanning leveren als je zelf wil. Trapondersteuning helpt je op weg vanuit stilstand of op een steile helling, het stemt de ondersteuning af op jouw eigen trapvermogen. In plaats van het gevoel dat beklimmingen te zwaar en niet te doen zijn, kun je met de e-bike verder en sneller met dezelfde inspanning.

Wat betreft de voordelen van e-biken voor de gezondheid staat de medische wereld er volledig achter: “Fietsen op e-bikes verkleint de kans op allerlei aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, ademhalingsziekten, sommige soorten kanker en type II diabetes,” zegt Professor Chris Oliver, professor en orthopedisch consultant in Edinburgh in een reactie op het Europese e-bikerapport van Shimano en het is meer dan fysieke gezondheid, “mensen in heel Europa beginnen nu in te zien dat fietsen op een e-bike ook goed is voor je geestelijke gezondheid. De voordelen voor de geestelijke gezondheid en neurologische voordelen worden pas sinds kort onderkend en omvatten een verminderd risico op dementie, een verbeterde slaapkwaliteit en een groter gevoel van welzijn."

“Fietsen op e-bikes verkleint de kans op allerlei aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, ademhalingsziekten, sommige soorten kanker en type II diabetes”

- Chris Oliver, professor en orthopedisch consultant in Edinburgh

Als je ooit naar wielrennen hebt gekeken en het je aansprak maar dacht 'dat zit er voor mij niet in', probeer dan eens een e-bike. Op een e-bike raak je niet buiten adem als je heuvels op rijdt en ben je niet uitgeput na elke rit. Hoe oud je ook bent, al heb je sinds jeugd niet meer gesport of moest je stoppen door een blessure, een e-bike helpt je weer op weg. E-bikes maken fietsen leuker en praktischer voor dagelijks gebruik, omdat je fietsspieren kweekt.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Spijt 10
  • 5271 BC, Sint Michielsgestel
  • winkel@coenvanbuuren.nl
  • (073) 551 22 69
  • KvK: 16027569
  • BTW: NL807092721B01

Openingstijden

Maandag:  GESLOTEN
Dinsdag:  08:00-18.00
Woensdag:  08:00-18.00
Donderdag:  08:00-18.00
Vrijdag:  08:00-18.00
Zaterdag:  08:00-15.00
Zondag:  GESLOTEN
 
ONZE WERKPLAATS IS OPEN VANAF 08:30 EN SLUIT OM 17:30 Zaterdag sluit de werkplaats om 15:00 uur.Onze merken

Bikkel
Conway
Golden Lion
Pointer
Superior
Union
Victoria