WINTER EN E-BIKES NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief


WINTER EN E-BIKES  NIEUWSBRIEF

 

 


De temperaturen dalen! In deze nieuwsbrief voorzien we u van handige tips en trucs om uw E bike goed de winter door te laten komen.

 


Tijd voor de E-APK!


In de winterperiode fietst u wellicht wat minder. De ideale tijd dus om uw fiets naar de dealer te brengen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt van uw E-bike, oftewel de E-APK! Neem contact op met ons voor het maken van een afspraak.


E-bikes en kou


Nu de winterperiode er weer aan komt, is het goed om stil te staan bij de invloed die een lage buitentemperatuur op uw E-bike heeft. De kou heeft met name invloed op batterijpakketten en LCD-displays.

Batterijpakketten
Een bekende eigenschap van alle Li-ion batterijpakketten is dat deze gevoelig zijn voor lage temperaturen. Bij temperaturen onder 10 C betekent dit over het algemeen een langere laadtijd, minder vermogen en minder beschikbare energie.

Actieradius
De actieradius zal sterk afnemen bij lagere buitentemperaturen. Dit komt doordat de energie in het batterijpakket minder makkelijk stroomt bij kou. Bij temperaturen onder de 10C moet u rekening houden met 10% actieradiusverlies en bij temperaturen onder 0C kan zelfs dit oplopen tot een afname van 15-25% van de actieradius. Het temperatuureffect is tijdelijk. Dit betekent dat wanneer de omgevingstemperatuur weer hoger wordt de actieradius weer terug op het oude niveau komt.

Laadtijd
Dit geldt ook voor de laadtijd van het batterijpakket. Hoe lager de omgevingstemperatuur des te langer de laadtijd. Laad daarom indien mogelijk het batterijpakket bij kamertemperatuur op. Het batterijpakket zal dan sneller opladen en een hogere actieradius hebben door de hogere starttemperatuur.

Display
LCD-displays hebben de eigenschap dat deze bij lage temperaturen trager reageren. Het display is dan niet defect. Bij een stijging van de omgevingstemperatuur zullen de gegevens weer met een normale snelheid verschijnen.

 

 


Uw dealer: 

 


RIJWIELHANDEL COEN VAN BUUREN
SPYT 10
5271BC SINT-MICHIELSGESTEL

 

 

 

 


Terug



Deel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Spijt 10
  • 5271 BC, Sint Michielsgestel
  • winkel@coenvanbuuren.nl
  • (073) 551 22 69
  • KvK: 16027569
  • BTW: NL807092721B01

Openingstijden

Maandag:  GESLOTEN
Dinsdag:  08:00-18.00
Woensdag:  08:00-18.00
Donderdag:  08:00-18.00
Vrijdag:  08:00-18.00
Zaterdag:  08:00-15.00
Zondag:  GESLOTEN



Onze merken

Bikkel
Conway
Golden Lion
Pointer
Superior
Union
Victoria